La setmana del codi. L'Hora del codi 2016

Dijous 9 de setembre del 2010
hora del codi
Del 15 al 23 d’octubre se celebra la 4a edició de la SETMANA DE LA PROGRAMACIÓ CODEWEEK, promocionada per la Unió Europea, que pretén apropar la programació i l'alfabetització digital a tothom d'una manera atractiva.

L’objectiu és promoure l’aprenentatge de la programació com a activitat que afavoreix la resolució de problemes, la creativitat i el pensament estructurat.

Durant els dies de la Codeweek es duran a terme diferents accions organitzades per institucions, voluntaris, universitats, centres educatius, empreses, totes elles centrades al voltant de la programació i dirigides a totes les edats.

A la XTEC, en constant actualització, trobareu presentacions sobre programació i robòtica que podeu fer servir a les aules (per infantil, primària i secundària), propostes d’activitats i recursos.


També teniu a la vostra disposició a Toolbox un recull d’apps per treballar amb la programació i experiències educatives associades.

http://toolbox.mobileworldcapital.com/apps/ios/metacategory:code-week

http://toolbox.mobileworldcapital.com/apps/android/metacategory:code-week


Finalment, al portal Edu365 els vostres alumnes trobaran recursos i propostes engrescadors al voltant de la robòtica i la programació.


Us animem a participar:

  • organitzant activitats relacionades amb la programació i l’alfabetització digital (presentacions, tallers, …) adreçades a tota la comunitat educativa (alumnat, professorat, famílies)

  • unint-vos a les iniciatives que s’organitzen arreu.

  • fent difusió a alumnes, companys i famílies de les activitats que es duran a terme al llarg d’aquests dies.


Tanmateix, us encoratgem a fer visibles totes les actuacions que realitzeu a la pàgina de la Codeweek (http://events.codeweek.eu/login/?next=/add/), no tan sols les programades específicament per a aquella setmana sinó també totes les activitats relacionades amb la programació i la robòtica que teniu integrades al centre de forma habitual al llarg del curs, per exemple, si participeu a les propostes didàctiques d’App Education, Impulsem la Robòtica, Scratch, etc. Si ompliu les dades que es demanen a la web esmentada, automàticament apareixereu al llistat d'esdeveniments i el vostre centre sortirà georeferenciat al mapa.


Per a qualsevol aclariment, us podeu adreçar a la Unitat de Serveis Educatius dels SSTT al Vallès Occidental

 

Centre de recursos pedagògics Vallès Occidental II