Materials sobre la competència digital i el Pla TAC de centre.
Formació TAC
Miniguies elaborades pel CRP de la Garrotxa
Com ja sabeu, el Departament d'Ensenyament ha editat el document per a la identificació i desplegament de les Competències bàsiques de l’àmbit cientificotecnològic de l’educació secundària obligatòria.
La naturalesa de l'aprenentatge. L'escolaritat, l'ensenyament, i l'aprenentatge¸ en aquest món en constant canvi?
El projecte de l'OCDE "Ambients Innovadors d'Aprenentatge" ha elaborat el llibre "La Naturaleza del aprendizaje: investigación para inspirar la práctica": una base de coneixement poderosa per al disseny d'ambients d'aprenentatge per al segle XXI.
Enllacem un document, resum del llibre. Una guia per millorar les experiències diàries a les aules, així com per elavorar futurs programes i sistemes educatius.
Accés directe a tot un conjunt gran i divers de propostes d'aula que són el recull de l'activitat de centre a través dels anys: | |
Propostes d'aula relacionades amb l'equipament TIC SIC (Seminaris d'Innovació en Ciències), Treballs pràcti cs al batxillerat. Ciències, competències i context. Seqüències didàctiques de Ciències de la Naturalesa de 1r d'ESO. Activitats d'ESO i Batxillerat relacionades amb cursos telemàtics. Altres activitats didàctiques |
![]() | |
![]() |
Dins de l'apartat "Avaluar per aprendre (AxA)" l'XTEC ha creat una pàgina dedicada a recollir exemples de rúbriques. La recerca en aquest camp ha demostrat que els aprenentatges són més efectius quan els aprenents:
|
La Fundació Catalana per a la Recerca (FCRi) presenta una selecció de
Podeu accedir-hi mitjançant Recerca en Acció portal de l’FCRi.
Les propostes abasten un ampli espectre temàtic. Per exemple, un joc de la NASA transporta els usuaris a l’Estació Espacial Internacional, un joc de la Nobel Prize Foundation convida a identificar els grups sanguinis d’un seguit de pacients, un joc del CERN proposa controlar un accelerador de partícules...
Esperem que us puguin ser d’utilitat.
Blocs i webs de biblioteques escolars dels centres educatius de Catalunya
S'estàn recollint les pàgines webs i blocs de biblioteques dels centres de Catalunya. En el cas que el vostre centre disposi d'alguna web de la biblioteca ens ho feu saber per incloure-la.
Pàgina del grup de biboteques del PFZ de Terrassa
5 jocs de taula educatius que caldria tenir a totes les aules
Catàleg d'activitats d'arts escèniques per als Instituts (ESO, Batxillerat i Cicles formatius)
FlipArt és un programa gratuït de la Diputació de Barcelona que acosta els artistes i tècnics de l'espectacle als instituts de secundària.
FlipArt inclou tres activitats diferenciades:
AVENTURES D'ARTISTES: visites d'artistes als instituts
ELS OFICIS DE LES ARTS: visites de professionals de l'escena als instituts
MONOGRÀFICS D'ARTS: sessions on els alumnes poden realitzar una pràctica d'alguna disciplina artística
![]() |
"18 Experiments de química": col•lecció de vídeos breus de la Fundació Catalana per a la Recerca que tracten diversos temes: estats de la matèria, reaccions químiques, estructura atòmica, química orgànica... Adreçats al professorat de química, sobretot al de batxillerat, tot i que alguns experiments també poden interessar a l’ESO. Per a accedir-hi cliqueu aquí. Altres conjunts d'experiments |
DJ Teacher. Mixing new tech trends in your classes & Trending boxes 28 de maig de 2014 a Manresa
L’objectiu del programa de Plurilingüisme és que l’alumnat, en acabar l’educació obligatòria, tingui domini comunicatiu i lingüístic de la llengua catalana, castellana i de, com a mínim, una llengua estrangera. Conferència d'Olga Esteve 14-gener-2014l (presentació PDF). Altres informacions: Projectes plurilingües, Plans institucionals, Marc per al plurilingüisme |
Programacions per competències i avaluacions per rúbriques Enllaços sobre rúbriques Rubriques-M.Serrano-Santillana-Maig-2016.docx |
Recull de poemes de Miquel Desclot.
Aquest catàleg de poemes està creat pels alumnes de Cicle Superior de l’escola Francesc Aldea del barri de Can Parellada de Terrassa.
Per fer-lo, hem llegit molts poemes, n’hem sel.lecionat una seixantena. Posteriorment els hem analitzat i catalogat.
Actualment tots els centres d'Educació Infantil, Primària i Secundària públics de la zona es coordinen per a tractar temes relacionats amb el pas de cada una de les etapes de l'alumnat i per a coordinar aspectes metodòligcs i curriculars. Amb l'objectiu de disposar d'un espai de referència s'ha creat el Bloc Coordinació Internivells 0-6 i 6-18.
En aquest Bloc hi podeu trobar els objectius i continguts de cada un dels seminaris, l'accés a l'espai privat del google, si s'escau, i documents de referència i d'utilitat pels temes que es van treballant.
Video | ![]() | |
Xarxa 0-6 Terrassa -districte 1 Aquest video mostra la importància dels aprenentatges matemàtics bàsics que es desenvolupen durant la petita infància (0-6 anys) a partir, sobretot, d'activitats quotidianes i joc. L'objectiu és fer socialment visible la tasca que es fa des de les escoles bressol i parvularis perquè es pugui conèixer i valorar més el treball socioeducatiu que promou el desenvolupament integral dels infants més petits com a base imprescindible per aprenentatges posteriors. Publicat el 26/06/2013 |
Des de la Unitat de Delictes Informàtics del Cos de Mossos d’Esquadra han enviat una informació que fa referència a un possible cas de Grooming a través de Facebook.
En un perfil de Facebook es demana a menors fotografies o imatges seves a través de la webcam amb l’excusa de fer un suposat càsting per una coneguda sèrie de TV3.
Ens informen que es tracta d’un frau i que en cas de Grooming confirmat es denunciï directament a les oficines d’atenció al ciutadà del Cos de Mossos d’Esquadra.