Recull de les novetats relacionades amb la lectura, en tot el seu abast. Inclou material recentment incorporades al BDR, també tenint en compte el moment actual de teleducació i confinament.
El LECXIT vol millorar la comprensió lectora dels infants a partir d’un treball en xarxa entre professorat, alumnes de secundària, voluntariat adult i famílies. Es desenvolupa a través de trobades setmanals en què l’infant és acompanyat per un alumne de secundària o per un voluntari, de forma lúdica i amena El projecte es va iniciar el curs 2011-2012.
Fent LECXIT al Servei Comunitari explica com relacionar ambdós projectes.
A la web del LECXIT, trobareu “Materials” i Documents de Treball
Les dones i la informàtica- Women in computing
Aquest és un exemple de "Línia del temps elaborada" amb el Programari Timeline.
Selecció d'adreces on trobar rúbriques o eines per construi...Continuar llegint
Disposem de maquinari en préstec, alguns per activitats concretes i d'altres en préstec de llarga durada, per tal que pugueu incorporar-los a les vostres programacions. Reservar
El CAC impulsa un programa per fomentar l'esperit crític dels alumnes: tallers pràctics sobre com detectar 'fake news' o respecte a la publicitat i els valors que transmet.
Programa d'educació en comunicació del Consell de l'Audiovisual de Catalunya. | ||
Unitats didàctiques | Itineraris transversals | Projectes d'aula |
Mòduls instrumentals | Suport als participants | .. |
UNICEF ha creat l’APP Memory UNICEF dels drets de l’infant. Aquesta APP per a Android es pot descarregar de Google Play i utilitzar tant on line com off line.
Altres recursos disponibles
El Joc del Memory dels Drets de l’Infant, en versió català, espanyol i anglès.
La Convenció sobre els Drets de l’Infant en versió adaptada per a infants i joves.
El portal Recerca en Acció (www.recercaenaccio.cat) està fent ara mateix el seguiment d’una expedició científica que en aquests moments és a l’Antàrtida, liderada per l’oceanògraf Rafel Simó.
Un grup de biòlegs están explicant les seves recerques des de Cap Vert.
Les escoles poden accedir a les informacions, enviar els seus comentaris i rebre les respostes dels científics situats a l’illa de Fogo.
"Guia Pràctica per fer un bon treball de recerca a batxillerat. 20 consells", dissenyada per a estudiants de batxillerat. és una nova publicació en format de lliure accés de l'ICE/IDP de la Universitat de Barcelona
La poesia visual es tracta d'una creació poètica basada en recursos visuals: La paraula i la icona, els elements verbals i els gràfics, convergeixen amb l'objectiu d'esdevenir un resultat homogeni, amb entitat pròpia.L'obra de Joan Brossa pot mostrar molts bons exemples. Aquí presentem activitats d'aula d'estudiants del grau de disseny gràfic.
Canal Terrassa Vallès ha estrenat recentment el programa 'El Vallès Educa'
En cada capítol es visitaran diverses escoles i instituts de la comarca per conèixer tallers, projectes, activitats extraescolars i sortides que s’hi organitzen. Podeu seguir els seus reportages a la seva llista de reproducció de YouTube. També a Facebook
Aquí trobareu els centres de la nostra zona que van sortint al programa.
Cada any milers de milions d’ocells travessen Catalunya rumb al Sud. Es tracta de les migracions de tardor, un dels majors desplaçaments d’animals d’Europa, en què les aus viatgen entre 3.000 i 10.000 km cap a l'Àfrica.
Fins a mitjan de novembre, el portal Recerca en Acció (www.recercaenaccio.cat) fa el seguiment d’aquests moviments: setmana a setmana.
El nostre rebost d'anglès a la web del CRP En aquest espai trobareu un recull de recursos, blogs, experiències i també materials recollits o elaborats pel grup d’especialistes d’anglès de primària.
Maletes elaborades pel CRP, a la vostra disposició en prèstec:
- To read, to learn, to enjoy!: Lectures per a Infantil i Primària
- Flash Cards: Conjunt de làmines per estimular el llenguatge oral (L1, L2, L3), a través de la lectura de les imatges.
Amb motiu de la celebració de l’Any Petit Príncep hem fet aquest recull de recursos i materials didàctics que podeu consultar aquí. El passat 2013 el conte va complir 70 anys de la seva publicació, al 31 juliol del 2014 es commemoraran els 70 anys de la mort de l'Antoine de Saint-Exupéry. Sembla un conte conte qualsevol, però la lectura d'aquesta obra ens convidarà a fer-nos preguntes sobre la nostra manera de viure, a buscar les respostes dins l’interior de cadascú... Valorant allò que no podem tocar..."allò que no és visible als nostres ulls però que sí podem veure des del cor". Reserva la maleta
L'Associació de Barcelona per a l’Estudi i l’Aprenentatge de les Matemàtiques (ABEAM) té una web amb força informació i propostes interesssants per a l'ensenyament de les matemàtiques. Com a exemple us enllacem la informació de la nova edició del Concurs de Dibuixos Matemàtics Termini d'INSCRIPCIÓ: 28 de febrer de 2014 | | ![]() |
ACTIVITUMés un projecte, propostes innovadores i d’alt valor pedagògic, impulsat per professionals de l’educació amb implicació de tots els agents de l’entorn. La oferta és immensa: teatre, museus, tallers, audicions, jornades, concursos... I els àmbits abracen tots els aspectes de l’educació integral dels alumnes: ciències, llenguatge i comunicació, cultura, salut, mobilitat, art...
ACTIVITUM concentra tota aquesta oferta i la classifica creant un catàleg àgil i adaptable que contempla les necessitats actuals dels docents: la transversalitat, recursos per treballar per projectes o per competències, adaptabilitat al currículum i facilitats per la inclusivitat.
El Departament d'Ensenyament té un acord amb la Fox per facilitar el visionat del documental: "Él me llamó Malala". sobre la Premi Nobel i activista per l'educació femenina.
Els centres poden demanar participar, amb un cost de 3€ per alumne. Es facilitarà també documentació pedagògica.
Més informació
Manual d'educació en drets humans per a infants, PETIT COMPASS.
S'hi pot accedir en línea: http://aheadedu.org/
El portal Recerca en Acció (www.recercaenaccio.cat) aplega ja un total de 135 experiments científics de tota mena sobre química, física, biologia, geologia i tecnologia, de Primària a Batxillerat. La gran majoria d’experiments estan il·lustrats amb un vídeo que permet seguir la seva realització pas a pas.
La majoria d’experiments es poden fer de manera senzilla, i compten amb tot el rigor científic
La UPC a Terrassa
Les diverses escoles de la UPC a Terrassa ofereixen activitats, xerrades, tallers, suport a treballs de recerca, etc. per a alumnes de secundària. Campus Terrasssa
Mireu l'entrada "Futurs estudiants" de les respectives webs.
ETSIAT: Enginyeries Industrial i Aeronàutica
EET: Enginyeria
FOOT: Òptica i Optometria
El Punt Avui TV emet “L’hora d’anglès”, de 6 a 7 de la tarda, a partir del proper 10 de novembre, amb reemissions el cap de setmana.
Es complementa amb la publicació mensual “Catalonia Today” i la inclusió en l’edició en paper d’El Punt Avui de dues pàgines en anglès.
Recordeu que el canal Super3 de TV3 emet cada dia a les 12.00 en versió original i subtitulada en anglès i català, aquesta serie de dibuixos animats adreçada a nens i nenes de 8 a 12 anys. Aqui teniu els episodis ja emesos i el Material de suport disponibles per a l’aprofitament de la sèrie
![]() |
Dins de l'apartat "Avaluar per aprendre (AxA)" l'XTEC ha creat una pàgina dedicada a recollir exemples de rúbriques. La recerca en aquest camp ha demostrat que els aprenentatges són més efectius quan els aprenents:
|
5 jocs de taula educatius que caldria tenir a totes les aules
![]() |
"18 Experiments de química": col•lecció de vídeos breus de la Fundació Catalana per a la Recerca que tracten diversos temes: estats de la matèria, reaccions químiques, estructura atòmica, química orgànica... Adreçats al professorat de química, sobretot al de batxillerat, tot i que alguns experiments també poden interessar a l’ESO. Per a accedir-hi cliqueu aquí. Altres conjunts d'experiments |
Si us plau, encén el mòbil quan entris a classe
Article del director de l'Institut Torre del Palau de Terrassa al blog "Diari de l'educació" de la Fundació Bofill.
Mapa interactiu de monuments i indrets de natura de Catalunya, amb l'ajuda dels estudiants i dels centres educatius.
També està disponible com a APP per a mòbils. La trobareu a la Play Store amb el nom MHM (Mobile History Map).
Si us interesa participar en aquest projecte poseu-vos en contacte amb el Centre de Recursos Pedagògics.
Més informació en el blog: http://blocs.xtec.cat/mhmap/, Nota de premsa
Què és el so? Està massa calenta la sopa? Es pot mesurar la llum?
Al CRP de Terrassa tenim un Kit d'experimentació de Ciències per Primària amb un sensor digital per recollir dades que us podem prestar una temporada. Només cal que ens ho demaneu.
![]() | ![]() |
Al CRP de Terrassa hem adquirit uns kits de robòtica educativa que posem a disposició
dels centres de la nostra zona. També hem elaborat unes pàgines amb la descripció dels equipaments, així com propostes de treball.
Nou Telèfon contra l'assetjament escolar del Ministeri d'Educació. Ajuda a difondre'l !! 900 018 018
- El telèfon està operatiu a partir des del passat 1 de novembre
- Funcionarà las 24 hores del dia, tots els dies de l'any
- Les trucades seran ateses per professionals de psicologia, juristes, sociologia i treball social
- La trucada és gratuïta i no apareixerà a la factura de telèfon
- Els i les usuàries amb discapacitat auditiva o de la parla disposaran d'un servei de missatgeria de text.
Telèfon contra l'assetjament escolar de la Generalitat de Catalunya: 116 111 Infància Respon
Odi, discriminació i assatjament...Continuar llegint
Conjunt de recursos seleccionats a la nostra web.
També podeu anar directament als recursos en línia.
Correspon a l'entrada "Recursos" de la columna esquerra de la pàgina principal de la web del Centre de Recrusos de Terrassa
En el marc del Projecte europeu Progress FRIDA, coordinat per l’Observatorio Español del Racismo y la Xenofobia (OBERAXE). Sha publicat un manual i un tríptic amb les idees clau per millorar la formació per a la prevenció i la detecció del racisme, la xenofòbia i altres formes d’intolerància a les aules.
Dins del Pla de Formació s'ha iniciat un Seminari Educació Emocional. Seran 6 sessions al llarg del curs, amb una certificació de 16 hores. Si esteu interessants podeu trametre un missatge al correu del Centre de Recursos Pedagògics. Us presentem dos enllaços amb materials sobre Educació Emocional | | Selecció de materials sobre Educació Emocional ![]() | | Pàgina de l'XTEC sobre Educació Emocional |